Žaga Pogorelc – storitve

Razrez lesa

Razrez hlodovine iglavcev in listavcev na različne dimenzije po potrebi kupcev.

Prevoz

Vršimo lasten prevoz hlodovine, rezanega lesa in lesene embalaže z zunanjimi izvajalci.

Razrez hlodovine iglavcev in listavcev na različne dimenzije je ključen proces v lesni industriji. Hlodovina je precej velika in masivna, zato je treba les obdelati, da ga lahko uporabimo v gradbeništvu, proizvodnji pohištva in drugih panogah. Obdelava lesa se začne z razrezom hlodovine na želene dimenzije, ki jih zahteva trg ali kupci.

Postopek razreza hlodovine je precej zapleten in zahteva izkušene strokovnjake ter specializirano opremo. Pri razrezu se hlodovina razreže na debelejše plošče, ki se nato obdelujejo dalje, dokler ne dosežejo želene debeline in dimenzije. Proces obdelave lesa se lahko izvaja ročno ali z uporabo avtomatiziranih strojev, odvisno od obsega in zahtevnosti naročila.

Razrez hlodovine iglavcev in listavcev na različne dimenzije po potrebi kupcev omogoča prilagajanje lesa različnim uporabam. Na ta način lahko dobimo les različnih debelin, dolžin in širin, ki so primerni za gradnjo objektov, izdelavo pohištva, proizvodnjo embalaže in druge namene. Poleg tega prilagajanje dimenzij lesa kupcem omogoča tudi zmanjšanje odpadkov in s tem zmanjšanje stroškov ter bolj učinkovito izkoriščanje naravnih virov.

V podjetjih, ki se ukvarjajo s proizvodnjo in obdelavo lesa, je razrez hlodovine iglavcev in listavcev na različne dimenzije ključen proces, ki omogoča ustvarjanje kakovostnega lesa različnih dimenzij. Poleg tega pa je prilagajanje dimenzij lesa tudi ključno za zadovoljevanje potreb kupcev in zagotavljanje kakovostnih izdelkov.

Kontaktirajte nas

Pridobite našo ponudbo, obljubimo, da se bomo zelo potrudili.

Nudimo samo večje količine (nad ca. 10 m3) posameznih asortimanov, manjših količin izdelkov različnih dimenzij žal ne moremo zagotoviti. Hvala za razumevanje.